Sunday, July 31, 2011

ramadhan datang lagi...

alhamdulillah..ramadhan sempat lagi menyapa ku dan diriku  pula sempat menyapa ramadhan
alhamdulillah~

ramadhan alkareem..ramadhan mubarak *bukan hosni mubarak..hehe
kalo kat mesir ckp ramadham al kareem..kalo kat mesia ckp ramadhan al mubarak..
takot2 kalo ckp ramadham al mubarak kat mesir nnt org anti..hahahah..*xdelah joke je..

insyaAllah..moge ramadhan ini kte berubah ke arah lebih baik..
dan manfaatkan se tip top2 nye bulan kerahmatan ini...

haaa~ bukan kene bayar..FREE JER!!! buat je..dapat pahale lagi..berlipat ganda plak tuh..

jangan lepaskan peluang HOT nih.

same2 lah kite perbaiki ibadah kita dlm bulan ramadhan ini..drpd thn lepas2 nye..coz..RUGILAH KITE KALAU JD ORANG YANG SAME JE KAN??XDE PERUBAHAN..
kite pon x tahu mungkin kah ini LAST ramadhan???
-wallahua'lam-

yallah!! tingkatkan pahala..kurangkan maksiat:)..bukan tingkatkan prestasi kurangkan kontroversi..hehe
insya Allah~



moge iman kite indah seindah ciptaanNya ini..:) iA

Saturday, July 30, 2011

kenapa banyak sangat gambar nih???

assalamualaikum..
as usual..
let the pictures tell u the story..
-Port Diockson-

first time gune kamera dslr (NIKON)
testing power

Lets ZOOM out!!!

legend water chalet...hotel atas pantai..best~ ade jakuzi dalam toilet..hehe
jakon..0_0

yup..this is..just nice view :)

haaaa~todiaaaa...bukan amjad yang naek,,tapi CD(atuk) diaa..hahaha..
"a...kenape CD yang naek??amjad x naek pon?"kate amjad dlm hati..hehe

tong sampah nih pon nak amek,,but very simple..3 colours..hehe

ismi amjad alhany..mate saye cantek!!!haha..*budak nih suke suroh org amek gamba die
naseb baek comei..hehe


muke merajuk.."ape nihhh..." *muke x puas hati

ayah nih..sian mama..sabotaj mama~ hahahaa..comel lah gamba nih..sweet~ *mama x tahu pon ayah buat peace

bestnye saye mandi laut!!!aaa~
professional...hehe..*ketagih gune kamera nih coz..bunyik ble press button  sedap.."cink3*"..rase mcm
wow~hehe

cakon ninon=canon+nikon..huhu


haaaaa~~ amjad nih suke sgt buat muke toya mcm nih,,eish,,ikot sape pon x taw lah..
waaaaaa~~sedihnyaaa...kene marah..hahahaha...sbb ngade2 x nak makan..





yup..this is da hotel..LEGEND HOTEL!!..alamak cerah sgt..shutter  kurang kot~

paparazzi curik gambar hot ini..hehe..

okayyyhhh~ sekian sahaja drpd saye,,terima kasih kerana melayari blog saye,,
NGEEEEEEEE~~
moge percutian ini mendekatkan lagi ukhuwah kekeluargaan kami..cewah
insyaAllah...hehe

Thursday, July 28, 2011

get a healthy lifestyle!

yup,,kali inih..
post mengenai healthy life style..
tahukah anda bersenam itu penting?

ya!

Senam merupakan suatu cabang olahraga yang melibatkan performa gerakan yang membutuhkan kekuatan, kecepatan dan keserasian gerakan fisik yang teratur..

kalau kita tak bersenam kadar kolestrol dalam badan akan naik..(dan bnyak lagi)

apekah itu kolesterol?

Kolesterol datang dari dua sumber: badan anda dan makanan. Hati anda dan sel-sel lain dalam tubuh anda menghasilkan 75 peratus dari kolesterol darah. Selebihnya 25 peratus datang dari makanan yang anda makan.

Kolesterol LDL adalah kolesterol ‘jahat’. Apabila ia terlalu banyak berkitar dalam darah, ia boleh menyumbat arteri, meningkatkan risiko anda untuk serangan jantung dan strok. Kolesterol LDL dihasilkan secara semulajadi oleh tubuh, tetapi ramai orang mewarisi gen yang menyebabkan mereka menghasilkannya terlalu banyak. Memakan lemak tepu, lemak trans dan kolesterol makanan juga meningkatkan jumlahnya yang ada pada anda.
* copy paste,,hehe

pada suatu hari,,*macam cerite kat kanak2,,

sye dan family sye pergi taman tasik titi wangsa,,
lari punye lari dengan semangat jogging..

tetibe...

ade orang panggil ayah saye,,

"encik2!! mari encik! cek kesihatan..FREE ajer..mari2 encik! "

tetibe..ayah pon pegi..dengan semangatnye..

saye mama dan akak2..jogging kat belakang...

tetibe..

kene panggil ngan ayah..

"tin!nuon!ma! mai sini...mai sat~"

dengan muke malas dan sememeknye..kami pon pergi kat ayah..

"nape ayah?..ade ape nih??malas lah,,jomlah sambung jogging..nnt lambat..hurmm"

"maghilah check dulu...penting nih..nak tahu kesihatan kite mcm mne..orang sekarang selalu x endah je dengan tahap kesihatan masing2.." kate2 ayah yg meyakinkan..

dah habes cek2...kelihatan semua orang bersemangat untuk lebih menjage kesihatan...

pagi tu barulah saye bercita2 nak mkn restoran yusof haslam..makan nasik lemak yg sedap tuh..tetibe tercantas begitu sahaja..sebab mereka semua nak.."healthy life style" wahh~

hahaa..mungkin sedikit berduka cite dgn keputusan kesihatan td kot..cewah

antara yang diambil kira dlm ujian kesihatan
--> lemak bawah kulit
 -->berat badan
-->umor mengikut kondisi badan,,(tua atau muda? jangan hanya luar muda tapi dlm?dah tua~)
-->total body water

dan sebagainyeee~
haaaa~

so...jom exercise!!!! gym!

basikal2!

kuatkan lengan tangan

terbakar lemak

berlari tapi stay kat situ lg..haha

berapa kilo boleh angkat??
best pegy gym~ puas rasenye,,alhamdulillah~
akhirnya terbakar lah lemak2 kolesterol tuu~
insyaAllah..

so..kite kene bukak minda kite..pegi je cek kalo ade ujian kesihatan tu..
its very important to know the level of your healthy.

u r what u eat..
bukan 
u eat what u r..

free kot!

jom2! jage kesihatan..:)

sayangilah perut anda setiap hari~
perutku..

insyaAllah kheir..

Wednesday, July 27, 2011

hughu haghe

video
HAAA~
inilah koje bebodak busuk nih,,,hahaha,,
ade organisasi plak tuh,,
ketua: ammar alhany
penolong: amjad alhany
setiausaha: hannah alhany
ahli aktif dudok saje: wafa alhany

geli liver tengok~

Friday, July 22, 2011

continue :)

---->shortcut


-->pejam celik pejam celik dah nak balik malaysia (now at malaysia)hihi


masih teringat lagi,,di saat2 nak balek malaysia,,ya Allah,,tak sangka pulak badan nih diserang bacteria,fungus, viral infection and as a result "demam,,batuk,,and the most2 suffering is diarrhea"
rasanya sebab 4 hari tak makan nasi,,ala perut orang melayu kan~ hehe


adekah ini simptom nak balek malaysia??? -no body knows-


okayh,,forget about it,,


-------------------on the way to malaysia--------------------------

alhamdulillah~ macam tak percaya dah on the way to tanah air yang selama nih dok homesick lah apelah nak balek,,especially time nak exam,,setiap hari dekat brain nih,,(home2)

tapi siapa sangka 16hb july adelah tarikh keramat utk pulang ke malaysia,,syukur,,
dudok dalam flight 15 jam(termasuk transit di bahrain) sangat lah memenatkan dan menyiksakan,,
bangun tido dudok tak sampai2 lagi,,tapi dalam flight tu habes satu movie je tengok,,hehe,,

banding ngan kawan2 yang laen habes sume movie depa khatam,,tudiaaaa~

when i opened the window(aeroplane) wahhh~ kehijauan yang teserlah di bawah,,
ya itulah Malaysia,,(patriotikjap)

okayh,,selesai penerbangan,,keluar2 dari balai ketibaan,,,mata melilar lilar (xsure wujud ke x word nih)..carik sape lah yg amek nih,,,tetibe ade sorng syeikh tego (wah gune syeikh plak)...ghupe2 nye
abng ceq...hehe..so kesimpulannye di sambut oleh 2 orang abang,,abang pon abanglah,,igtkan akk ade sekali..okeh nevermind small matter,,

mama ayah mane??? hurm,,,ade kursus~huhu

alhamdulillah~

pabila tengah hari menjelang,,mama ayh pun pulang mencari anak kesayangannya di mana,,cewah,,
sempat lagi kitorng prank mama ayh,,hahahha..lawak

tuk tuk tuk..(ketuk pintu bilik)

"muna mane???" tanye mama..

(kawe tengah menyorok belakang pintu)

"xtaw lah mama,,mane ade die balek lagi,,x samai lagi pon" jawab akk,,*muke menipu

*gelinye stomach mase tuh,,haha

"hah???yeker,,x balek lagi,,hurm,," jawab mama dgn tekezut

last2,,mama masuk jugak dalam bilik,,tengok mama usha blakang pintu,,
ah kantoiiii~~~~~

hahaa,,,sabo jelaa..maybe naluri ibu kot,,ciewahh~

gelak2 je lah sume orng,,then as usual salam2 salaman,,,hehe

-agih2 kan hadiah-

seronok gak bagi souvenir kat orang walopon xdelah ape sangat,,,
but itulah orang kate kalo kite bagi dengan ikhlas insyaAllah hati orang gembira hati kite pon gembira,,insyaAllah~

suke2!

next day~
sedikit jet lag x___x

selama ketiadaan ceq camni ini ghupenye keje bebodak nih..
geli hati plak ble tgk,,,hahahah


tapi vdeo x dpt di download lagi,,okeh nmpknye kene bersambung di hari laen lagi..

-end-
-to be continue-












Monday, July 18, 2011

after exam

-dinner
-shopping
-pindah umah
-shopping
-balek malaysia!!


wah,,too pack! jadual after exam,,jadual nih lebih pack dari jadual exam,,hehe,,,
lepas je habes exam oral physiology...rase macam dah habes sume exam..padahal ade je exam lagi..-English-

oral physiology--> ketika semua orang tengah tachycardia mase tuh,,,tetibe terdengar laungan.."zahratul muna alhany!!" 612..please come here..."  wah...lagi la tachycardiaaaaa~~ im the first one,,,-sigh-

okee,,my sister calling me,,,nk men badminton,,got to go,,till then,,,

-to be continue-