Wednesday, November 30, 2011

unik3 !

banyak slide histology
yang kene differentiate betul2!
serabut?

cube fikir,,
indahnyaaa ciptaan Allah~~
yang menciptakan cell tu dgn pelbagai bentuk dan rupa dan functionnye,,
subhanallah~:)
so refresh niat3,,

Monday, November 28, 2011

dahulu dan sekarang

dulu mase sekolah dulu,,
mase darjah3,,tulisan punye lah burok,,beso3,,
tapi mase dlu,,diri ini merasakan 
"wahhh~canteknye tulisan aku"
haha,,

bile dah besa2 tgk balek,,
ya Allah,,
tulisan anak sape laaa nih,,

haha,,cliche word,,tudiaa~

tup tap tup tap,,dah besa masuk form dah,,tulisan pon mula berubah sedikit demi sedikit,,*bajet maken lawa je lagi,,
yup,,,kalo mase kat sekolah dlu,,depress gler22 kalo tulisan tak lawa,,selalu compare2 ngan kawan,,
"ieee tulisan "enti" lawa laaaaa,,jelesnye" dalam hati,,(ni yg rase nk buat balek nih),, padahal same je isi sume tuh,,yelah mungkin nak kan kepuasan hati lah kot,,tapi at the end same je,,
then,,setiap kali tengok orang punye tulisan cantek,,setiap kali tu lah terdetik dalam hati,,,berazam nak ubah tulisan lagi cantek n kemas,,haha,,*oke nampak semangat disitu

font yang sering digunakan sewaktu sekolah menengah

bile usha tulisan kwn yg rase dpt puaskan hati kite je,,setiap kali tulah,,diri ini berubah ubah tulisan untuk menulis seperti yang dilihat,,so boleh kata dalam sebulan 3 kali tuka tulisan kirenye dlm setahun 12 bulan darab dgn 3 kali,,so total2nye 36 kali lah versi tulisan yg wujud,,haha,,tipu jer,,

tak tahu la berapa,,tapi banyak kali lah jugak tuka tulisan,,senang kate,,asik tiru tulisan org je,,sbb tulisan tu cantek en,,

Setelah berakhirnya zaman persekolahan,,ya'ni sekolah menengah,,maka bermulalah era baru,,iaitu era mahasiswa dan mahasiswi,,,

mule2 tulisan di jage lagi,,supaya tak nak lah mencemar duli kecantikan tulisan yg telah dibawa dr sekolah,,cewah,,,tapi,,harap kan pagar,pagar makan padi,,*xde kaetan,,,tulisan akhirnya berubah juaaa~
bukan lagi cantek tapi lagi burok,,haha,,,

tapi semua nye tidak menjadi masalah daa,,coz,,,its not important at all,,ape yg penting??? 
yg penting adlah u got the words n understand it,,kholass~

now
maken burok drpd dulu n dulu,,bersambung2,,but its okeh,,sampaikan org kate "nih tulisan sanskrit ke nih?"haha,,yelah nak salin lecturer cakap,,laju kot,,
so,who cares?  actually,,its one of the characteristic to become a doctor,,bahaha
so for those who want to be a doctor,,please ur hand writing should be like this,,haha,,kidding

okeh,,last word PENTINGKAN KUALITI BUT NOT KUANTITI,,perhaps

proud of what u have,,alhamdulillah~

iA kheir:)



Wednesday, November 16, 2011

got test!

i got test tomorrow,,
got so many facts to put in mind
lots of things to do
no time for blogging *pdhl tgh blogging
a lil bit tension
but its cool,,
relaxxxxx
arghhhh

relax33,,
Allah kan ader,,
yup,,calming:)

full stop

peaceful~ *captured from alexendria

Wednesday, October 19, 2011

E'auw

E'auw tengah aktif bermaen,,
dia seperti superman kerana diikat seperti begitu,,hahhhaha

tido macam manusia!

comelnyee~

suke2!! die simpan tangan n kaki die,,nmpk kudung,,comel~hehe

Sunday, October 9, 2011

chaiyok!

salam a'laik,,
 new spirit
wah cliche nye "new spirit"
sebab ape??sebab dah masuk tahun 2,,
tak sangke dah masuk tahun 2,,
(ayat cliche ble dah masuk tahun 2)haha
but betol lah,,mase tahun 1 rase lame sangat,,
bile lah nak habes sume nih,,,
but bile dah dapat title tahun 2 sebagai pelajar perubatan,,
macam tak pecaye,,i had finish all the examination where i thought im not gonna experience all those tiring-moment,,
wow~

i got new well-decorated house,
new ahli beit (housemate)
new little cute kitten,,E'auw binti Vera,,,haha,,sengau
and got many hot stuffs..hehe
alhamdulillah,,

25/9/2011 adalah tarikh kepulangan ku ke mesir yang mane sebelum tarikh tu sampai,,
diriku mengalami home-sickness bukan morning-sickness,,haha
sedih yang teramat sebelum nak fly,,padahal bukan tak pernah fly,,
tapi mase nak fly tuh tak sedih dah,,maybe dah sedih awal2 kot,,
so kesimpulannya,,sedih awal2 kalo tak nak sedih kat airport nanti,,haha,,itu petua

-transit di bahrain-
-tiba cairo pagi-

then,,turun2 plane wahh terasa aura mesir,,zrruuppp~
dengan semangat yang berkobar2 tunggu la luggage,,
akhirnya penantian itu diakhiri dengan kesedihan,,
luggage tak sampai rupenye entah kat mane sesat pon tak tahu,,
nih yang rase nak banned gulf air nih,,haha
tapi alhamdulillah,,dapat beg tu after 1 day,,itu pon talipon,,kalo tak,,beselah orang arab,,
BOKRAH3,,

tapi yang lawak nya boleh pulak hantar luggage tuh pukol 1 pagi,,,ya Allah,,
memang muke and gaye macam zombi lah nak gi ambil beg tuh,,,hadtoiii,,,pakcik arab nih,,,
tapi excited lah kan,,beg dah sampai,,,
zombi pon zombi lahhh~hehe

so,,i think its enoungh for now,,nak study,,
esok ade practical anatomy,,
tak saba nak jumpe my handsome-corpse,,hehe
okehh,,

ape2 pon tahun DUA nih,,,berazam untuk menjadi lebih  baek,,
bese lah manusia,,PEOPLE CHANGE!
people dont care who u care but people care how much u care,,haha,*tetibe
okeh,,,
mungkin tahun satu ini menjadi pengalaman yang banyak mengajar untuk mengurus kehidupan harian ,,
like mcm mane care belajar,bahagi mase n etc
sebab kalo dulu mase first year,,gelabah gler kalo tak paham dalam kelas,tension siap,,
but now,,i have friends bole study group,,semua nya bisa diatur,,

where there is a will there is a way :)



E'auw binti Vera,,new ahli beit,,hehe

as simple as that

city star kunon2 mcm mid valley kat malaysia
luar city star,,

meeting with deans







Wednesday, August 24, 2011

25 prophets


ade ke nabi Musa jd musang,,hadtoii~
so kite jgn nyanyi je tahu,,kene tahu pronounciation,,bukan bedal je,,haha


ADAM. IDRIS. NUH. HUD. SOLEH. IBRAHIM. LUTH. ISMAIL.


 ISHAK. YA'KUB. YUSUF. AYYUB. SYU'AIB. MUSA. HARUN. 


ZULKIFLI.DAUD. SULAIMAN. ILYAS. ILYASA’. YUNUS.    ZAKARIA. YAHYA. ISA. 



MUHAMMAD SAW

Saturday, August 13, 2011

kite nih puasa yang MANE SATU?

okeh..
ade 2 katogeri puasa..

yang petama

PUASA IBADAH

yang kedua

PUASA ADAT

bezenye antara 2 nih..sblum tu tengok dulu maksud 2 puasa nih

PUASA IBADAH : puasa yang di lakukan semata-mata kerana Allah. puasa nih la yang sepatutnya dilakukan dalam bulan Ramadhan Al Kareem nih...

PUASA ADAT : puasa yang dilakukan sebab bulan ramadhan nih sinonim dengan bulan ORANG  berPUASA..maksudnya just ikot orang...orang puasa die pon puasa..sebab dalam bulan puasa kan..semua orang puasa..x kan die x puasa kan???so..ini dah menjadi puasa adat namanya...

-orang yang puasa ibadah nih..setiap kali dtg  bulan ramadhan..wahh~ gembira yang teramat sebab bulan kerahmatan nih hanya datang setahun sekali...bnyak pahala buleh dirangkul..

tapi orang yang puasa adat nih..die mcm sedih je lesu je ble setiap kali bulan ramadhan datang..kerana hanya menahan diri dari makan dan minum dan sbgainya..just PUASA je..
ape yang orang PUASA ADAT nih dapat???

KELAPARAN,KEHAUSAN,KELETIHAN,KELUHAN, DAN TAK BERSEMANGAT..

rugi tak rugi?

hurm...tepuk dada tanya iman..jangan tanye selera sbb nnt mmg selera tu sllu je x de kalo bab2 nih..

sebab tu lah kadang2 kalo kite lihat orang tu puase tapi x solat..kerana apa? PUASA ADAT~~~

moge2 kite tergolong dalam orang BERPUASA IBADAH.(insyaAllah)..oleh itu..jadilah orang yang berilmu..kerana orang yang berilmu dapat menjadikan puasa itu adalah PUASA IBADAH dan BUKAN PUASA ADAT..

wallahua'lam..




Monday, August 8, 2011

menjawab soalan yang lebih SUSAH dr SPM..

okeh post nih di buat atas permintaan No0r hayaty Jamaluddin..
entah macam mane lah si budak busuk nih dapat idea GAME nih..
hadtoii~hehe..

oke soalannya disini..

oke jawapannya pulak di sini..

1. hadiah yang orang kasi

2. kat Mesir..haha..yeke?? tempat yg sejuk lah..cewah gitu

3. kwn sekolah, kwn plkn, kwn universiti(haaa~)

4. dapat menembak guna m16..haha

5. erm..erm...erm..shuh3 (hahhaa) *xtaw sape
6. okeh! yg pertame

-->x merokok
--> baek baek baek baek,,baek..haha
-->smart,kemas,,*x hensem xpe..yg penting smart..hehehe
*nih yg duniawi la
kalau ukhrawi..
--> beragama dan mampu bimbing kte  ke jalan NYA
cewah..ade demand2..

7. tulis secara rawak jelah ek..
-pass exam
-jd doktor muslimah
-jd solehah
-jd lebih baek dr hari smlm..hihi
-nak pegi Makkah lagi
-x nak jd pemarah, pendengki..hehe
-nk masuk syurga

so yaty..ini jelah yg terlintas dalam fikiran buat mase nih...haha
penat kite fikir nk jawab nih..haha
SUSAH kot..cewah...

okee..homework utk yaty..
--> write a short briefing about me..haha(kene balek)
*demand mcm izzat..

thanx:)

Sunday, July 31, 2011

ramadhan datang lagi...

alhamdulillah..ramadhan sempat lagi menyapa ku dan diriku  pula sempat menyapa ramadhan
alhamdulillah~

ramadhan alkareem..ramadhan mubarak *bukan hosni mubarak..hehe
kalo kat mesir ckp ramadham al kareem..kalo kat mesia ckp ramadhan al mubarak..
takot2 kalo ckp ramadham al mubarak kat mesir nnt org anti..hahahah..*xdelah joke je..

insyaAllah..moge ramadhan ini kte berubah ke arah lebih baik..
dan manfaatkan se tip top2 nye bulan kerahmatan ini...

haaa~ bukan kene bayar..FREE JER!!! buat je..dapat pahale lagi..berlipat ganda plak tuh..

jangan lepaskan peluang HOT nih.

same2 lah kite perbaiki ibadah kita dlm bulan ramadhan ini..drpd thn lepas2 nye..coz..RUGILAH KITE KALAU JD ORANG YANG SAME JE KAN??XDE PERUBAHAN..
kite pon x tahu mungkin kah ini LAST ramadhan???
-wallahua'lam-

yallah!! tingkatkan pahala..kurangkan maksiat:)..bukan tingkatkan prestasi kurangkan kontroversi..hehe
insya Allah~



moge iman kite indah seindah ciptaanNya ini..:) iA

Saturday, July 30, 2011

kenapa banyak sangat gambar nih???

assalamualaikum..
as usual..
let the pictures tell u the story..
-Port Diockson-

first time gune kamera dslr (NIKON)
testing power

Lets ZOOM out!!!

legend water chalet...hotel atas pantai..best~ ade jakuzi dalam toilet..hehe
jakon..0_0

yup..this is..just nice view :)

haaaa~todiaaaa...bukan amjad yang naek,,tapi CD(atuk) diaa..hahaha..
"a...kenape CD yang naek??amjad x naek pon?"kate amjad dlm hati..hehe

tong sampah nih pon nak amek,,but very simple..3 colours..hehe

ismi amjad alhany..mate saye cantek!!!haha..*budak nih suke suroh org amek gamba die
naseb baek comei..hehe


muke merajuk.."ape nihhh..." *muke x puas hati

ayah nih..sian mama..sabotaj mama~ hahahaa..comel lah gamba nih..sweet~ *mama x tahu pon ayah buat peace

bestnye saye mandi laut!!!aaa~
professional...hehe..*ketagih gune kamera nih coz..bunyik ble press button  sedap.."cink3*"..rase mcm
wow~hehe

cakon ninon=canon+nikon..huhu


haaaaa~~ amjad nih suke sgt buat muke toya mcm nih,,eish,,ikot sape pon x taw lah..
waaaaaa~~sedihnyaaa...kene marah..hahahaha...sbb ngade2 x nak makan..





yup..this is da hotel..LEGEND HOTEL!!..alamak cerah sgt..shutter  kurang kot~

paparazzi curik gambar hot ini..hehe..

okayyyhhh~ sekian sahaja drpd saye,,terima kasih kerana melayari blog saye,,
NGEEEEEEEE~~
moge percutian ini mendekatkan lagi ukhuwah kekeluargaan kami..cewah
insyaAllah...hehe

Thursday, July 28, 2011

get a healthy lifestyle!

yup,,kali inih..
post mengenai healthy life style..
tahukah anda bersenam itu penting?

ya!

Senam merupakan suatu cabang olahraga yang melibatkan performa gerakan yang membutuhkan kekuatan, kecepatan dan keserasian gerakan fisik yang teratur..

kalau kita tak bersenam kadar kolestrol dalam badan akan naik..(dan bnyak lagi)

apekah itu kolesterol?

Kolesterol datang dari dua sumber: badan anda dan makanan. Hati anda dan sel-sel lain dalam tubuh anda menghasilkan 75 peratus dari kolesterol darah. Selebihnya 25 peratus datang dari makanan yang anda makan.

Kolesterol LDL adalah kolesterol ‘jahat’. Apabila ia terlalu banyak berkitar dalam darah, ia boleh menyumbat arteri, meningkatkan risiko anda untuk serangan jantung dan strok. Kolesterol LDL dihasilkan secara semulajadi oleh tubuh, tetapi ramai orang mewarisi gen yang menyebabkan mereka menghasilkannya terlalu banyak. Memakan lemak tepu, lemak trans dan kolesterol makanan juga meningkatkan jumlahnya yang ada pada anda.
* copy paste,,hehe

pada suatu hari,,*macam cerite kat kanak2,,

sye dan family sye pergi taman tasik titi wangsa,,
lari punye lari dengan semangat jogging..

tetibe...

ade orang panggil ayah saye,,

"encik2!! mari encik! cek kesihatan..FREE ajer..mari2 encik! "

tetibe..ayah pon pegi..dengan semangatnye..

saye mama dan akak2..jogging kat belakang...

tetibe..

kene panggil ngan ayah..

"tin!nuon!ma! mai sini...mai sat~"

dengan muke malas dan sememeknye..kami pon pergi kat ayah..

"nape ayah?..ade ape nih??malas lah,,jomlah sambung jogging..nnt lambat..hurmm"

"maghilah check dulu...penting nih..nak tahu kesihatan kite mcm mne..orang sekarang selalu x endah je dengan tahap kesihatan masing2.." kate2 ayah yg meyakinkan..

dah habes cek2...kelihatan semua orang bersemangat untuk lebih menjage kesihatan...

pagi tu barulah saye bercita2 nak mkn restoran yusof haslam..makan nasik lemak yg sedap tuh..tetibe tercantas begitu sahaja..sebab mereka semua nak.."healthy life style" wahh~

hahaa..mungkin sedikit berduka cite dgn keputusan kesihatan td kot..cewah

antara yang diambil kira dlm ujian kesihatan
--> lemak bawah kulit
 -->berat badan
-->umor mengikut kondisi badan,,(tua atau muda? jangan hanya luar muda tapi dlm?dah tua~)
-->total body water

dan sebagainyeee~
haaaa~

so...jom exercise!!!! gym!

basikal2!

kuatkan lengan tangan

terbakar lemak

berlari tapi stay kat situ lg..haha

berapa kilo boleh angkat??
best pegy gym~ puas rasenye,,alhamdulillah~
akhirnya terbakar lah lemak2 kolesterol tuu~
insyaAllah..

so..kite kene bukak minda kite..pegi je cek kalo ade ujian kesihatan tu..
its very important to know the level of your healthy.

u r what u eat..
bukan 
u eat what u r..

free kot!

jom2! jage kesihatan..:)

sayangilah perut anda setiap hari~
perutku..

insyaAllah kheir..

Wednesday, July 27, 2011

hughu haghe

HAAA~
inilah koje bebodak busuk nih,,,hahaha,,
ade organisasi plak tuh,,
ketua: ammar alhany
penolong: amjad alhany
setiausaha: hannah alhany
ahli aktif dudok saje: wafa alhany

geli liver tengok~

Friday, July 22, 2011

continue :)

---->shortcut


-->pejam celik pejam celik dah nak balik malaysia (now at malaysia)hihi


masih teringat lagi,,di saat2 nak balek malaysia,,ya Allah,,tak sangka pulak badan nih diserang bacteria,fungus, viral infection and as a result "demam,,batuk,,and the most2 suffering is diarrhea"
rasanya sebab 4 hari tak makan nasi,,ala perut orang melayu kan~ hehe


adekah ini simptom nak balek malaysia??? -no body knows-


okayh,,forget about it,,


-------------------on the way to malaysia--------------------------

alhamdulillah~ macam tak percaya dah on the way to tanah air yang selama nih dok homesick lah apelah nak balek,,especially time nak exam,,setiap hari dekat brain nih,,(home2)

tapi siapa sangka 16hb july adelah tarikh keramat utk pulang ke malaysia,,syukur,,
dudok dalam flight 15 jam(termasuk transit di bahrain) sangat lah memenatkan dan menyiksakan,,
bangun tido dudok tak sampai2 lagi,,tapi dalam flight tu habes satu movie je tengok,,hehe,,

banding ngan kawan2 yang laen habes sume movie depa khatam,,tudiaaaa~

when i opened the window(aeroplane) wahhh~ kehijauan yang teserlah di bawah,,
ya itulah Malaysia,,(patriotikjap)

okayh,,selesai penerbangan,,keluar2 dari balai ketibaan,,,mata melilar lilar (xsure wujud ke x word nih)..carik sape lah yg amek nih,,,tetibe ade sorng syeikh tego (wah gune syeikh plak)...ghupe2 nye
abng ceq...hehe..so kesimpulannye di sambut oleh 2 orang abang,,abang pon abanglah,,igtkan akk ade sekali..okeh nevermind small matter,,

mama ayah mane??? hurm,,,ade kursus~huhu

alhamdulillah~

pabila tengah hari menjelang,,mama ayh pun pulang mencari anak kesayangannya di mana,,cewah,,
sempat lagi kitorng prank mama ayh,,hahahha..lawak

tuk tuk tuk..(ketuk pintu bilik)

"muna mane???" tanye mama..

(kawe tengah menyorok belakang pintu)

"xtaw lah mama,,mane ade die balek lagi,,x samai lagi pon" jawab akk,,*muke menipu

*gelinye stomach mase tuh,,haha

"hah???yeker,,x balek lagi,,hurm,," jawab mama dgn tekezut

last2,,mama masuk jugak dalam bilik,,tengok mama usha blakang pintu,,
ah kantoiiii~~~~~

hahaa,,,sabo jelaa..maybe naluri ibu kot,,ciewahh~

gelak2 je lah sume orng,,then as usual salam2 salaman,,,hehe

-agih2 kan hadiah-

seronok gak bagi souvenir kat orang walopon xdelah ape sangat,,,
but itulah orang kate kalo kite bagi dengan ikhlas insyaAllah hati orang gembira hati kite pon gembira,,insyaAllah~

suke2!

next day~
sedikit jet lag x___x

selama ketiadaan ceq camni ini ghupenye keje bebodak nih..
geli hati plak ble tgk,,,hahahah


tapi vdeo x dpt di download lagi,,okeh nmpknye kene bersambung di hari laen lagi..

-end-
-to be continue-












Monday, July 18, 2011

after exam

-dinner
-shopping
-pindah umah
-shopping
-balek malaysia!!


wah,,too pack! jadual after exam,,jadual nih lebih pack dari jadual exam,,hehe,,,
lepas je habes exam oral physiology...rase macam dah habes sume exam..padahal ade je exam lagi..-English-

oral physiology--> ketika semua orang tengah tachycardia mase tuh,,,tetibe terdengar laungan.."zahratul muna alhany!!" 612..please come here..."  wah...lagi la tachycardiaaaaa~~ im the first one,,,-sigh-

okee,,my sister calling me,,,nk men badminton,,got to go,,till then,,,

-to be continue-







Thursday, June 16, 2011

pena telah diangkat dakwat dah pun kering

alhamdulillah

selesai sudah satu paper anatomy yang berlangsung pada jam 10 pagi,,15/6/2011,,,dgn ini sy nk cite sikit macam mane keadaan pada tarikh yang keramat ini berlangsung,,

haaa~okay seperti biase,,bangun pagi,,solat subuh,,,etc;
pagi tu sebelom pukul 10,,ku dan rakan2 ku masih berusaha lagi sehingga ke titisan terakhir sebelom turun ke medan peperang(exam) dimana kat situ tiada erti patah balik,,
setelah berhempas pulas selama beberapa jam kat rumah,,,maka hati dah tak tenang nih,,,
duduk pun tak senang,,

maka kami pun buat decision nak pegi ke cairo U dengan awal dan semangat nye,,*padahal x delah awal mane pon,,hehe
hurm,,,sampai2 jer,,x ramai lagi orang kat situ,,tapi masing2 muke kelihatan semangat+stress+takut+tenang=mumtaz,,insyaAllah

masa tu,,ku hanya membelek buku sikit2 je,,sebabnye kang serabut2 kat situ,,,rase gelabah jee,,so baek kite tenang,,,ingat pada Allah,,,kerana kita dah usaha,,dan selebihnya adalah urusan Allah,,-surely-
sebelum pegi ke U tu,,haaa~ bertubi3 mesej masuk,,wish bittaufiq wannajah,,yer mekaseh semua,,,
mesej2 tu semua sangat bermakna kerana boleh dikatakan setiap mesej tu menyarankan agar bertawakal lah kpd Allah setelah berusaha,,

ya! memang betul,,,ku mendapat ketenangan apabila membaca mesej tu dan memperatikkan setibanya di cairo U,,
walaupun kadang2 hati rase cuakkkk~tapi kita tahu kita ada NYA,,,

okayh,,sudahpon pukol 9.45 pagi,,,dan akhirnya tibalah masa utk ke dewan peperiksaan,,
ya Allah meja kerusi punyelah berhabuk,,syukur ade kawan yang mempunyai tisu,,tanpa buang masa terus lap2 meja dan kerusi tu dengan bersungguh2 sebab nanti baju kotor,,nanti kurang confident,,,haha,,,,haaa~tick tock tick tock,,,mase tu ku hanye mampu ingat pada NYA sahaja,,,benar2 tawakal apa yang telah ku baca,,,

teng! jam menunjukkan pukol 10 pagi,,,barulaa kertas dieedarkan,,,*patutnye kalau kat malaysia,,kita semua akan diberi kertas sebelum start exam tu,,tapi mesir nih pelik,,time tu la nak start time tu la edarkan kertas,,and dont put too much hope that u will hear "okay you may start now",,,no! dapat kertas by your own start la sendiri,,,hehehe,,,tapi kalau pikirkan balek macam mane dengan org yang dudok kat belakang?mesti diorang start lambat,,,haaa~~and im the one who suffer it,,,itulaahh~nak buat macam mane,,REDHA jelahhh~

mase orang tu tengah edarkan kertas tu,,ku hanya mampu berdoa,,,yaAllah moga dipermudahkan~
itu jelah,,:)

then dengan semangat nye dapat kertas,,,tanpa ragu2 dengan lafaz BISMILLAH,,,zrupppp~
terus menjawab,,,tapi sebelum tu belek2 dulu,,mane taw x cukop??/kan bahaye tu,,,

hurm,,,1 jam 15 minit telah berlalu,,sekarang tiba mase utk ESSAY pula sesudah menjawab MCQ,,,
belek2 dulu utk dapatkan rough idea,,,okay,,,terus start,,,but mase2 mule tengok kertas tu,,,BLURRRRR jap,,
then teringat kawan selalu sebut,,,"allahummasollia'la muhammad"(selawat),,,alhamdulillah idea pun datang,,,
okay,,memerah semua keringat dan otak nih,,tangan rase crammmmmp~lenguh,,,
tapi tak kira nak siapkan jugak,,,
kejap2 ku memandang kearah jam,,tentukan target nak siap,,,hihihihi

mase tengah2 jawab exam tu tetibe doctor wat announcement,,,"attention to all student,,,,,," senang cite die ubah soalan laaaa,,,,sabo jelaaaaa,,,kite punye lah dah penat otak piki ape jawapan tu then dah siap tulis pon,,,tapi akhirnya kene tukar,,,tapi x pelah,,,redha jelah,,"satgi buat"bisik hati ku,,,syukur ade simpan page lebih kat situ,,so boleh cancel yg lame tulis yang baru,,,huhuhu,,,

lallallalalalalala,,,akhirnya jam pon berbuyi,,,mcm jam grandfather tu,,,spooky pon ade rasenye,,,haha
ding dong ding dong,,,

okayh,,,pena dah diangkat dakwat sudah pun kering,,,ALHAMDULILLAH,,selesai satu paper,,:)
keluar dewan exam dengan senyuman walaupun hanya Allah sahaja yang tahu apa yang tersirat di hati ku,,,ceyhhh~

siang berlalu maka terbitlah malam,,,dikhabarkan akan berlaku gerhana bulan,,,wow,,mashaAllah macam tak percaya,,i was the choosen one to see the eclipse,,,tak pernah tengok gerhana bulan,,,kalau kat malaysia kan berawan,,,mesir mane ade,,,hihihi,,,itulah kekuasaan dan kebesaran Allah,,,subhanallah~

pestymee tengokkk live dr sayyeda zainab cairo mesir,,


dan malam tu ku menyaksikan keindahan di sayyeda zainab:)
haaa~video nih,,pelik sket,,kene kreatif ble nak tengok,,tunggang tebalekkan laptop tu lah yek,,

kesimpulannya,,apa2 pun kepada Allah jua lah kite bergantung,,
kalau Allah tak izin??x jadilah sesuatu tu,,,
sebaik baik berserah , berserah lah kepada Allah,,
kerana Allah adalah tempat utk kita berserah:)
wallahua'lam~

Tuesday, June 7, 2011

ku sedar~

Semakin jauh ku dari-Mu
Semakin dekat pula Kau menghampiri daku
Oh, Tuhan Yang Maha Pengasih
Siapalah diriku di pandangan-Mu

Semakin cuba ku dekati
Semakin kuat pula Kau mendugai aku
Oh, Tuhan Yang Maha Sempurna
Kerdilnya diriku di hadapan-Mu


Bagaimanakah nantinya tika berhadapan           dengan-Mu

Sudikah Kau menerima hamba-Mu yang hina ini


Ya Allah Kau Maha Pengampun

Di bayangan mentari aku kealpaan
Dusta dunia penuh kepura-puraan
Di kala dini hari aku kepasrahan
Mendamba jernih embun kasih sayang-Mu Oh Tuhan

Andainya dihitung amalanku
Belum pasti dapat ku hampiri gerbang syurga-Mu
Oh Tuhan Yang Maha Pemurah
Hindari diriku dari siksa-Mu… Oh Tuhan

Kasih sayang-Mu Tuhan 
Itu yang ku dambakan 
Dengan rahmat-Mu ampunilah diriku..