Saturday, March 26, 2011

pak cik oh pakcik

al kisahnya bermula begini,,,
bismillah~

setiap hari  ana dan rakan pergi ke U
setiap hari ana jalan kaki ke U
setiap hari juge ana hirup udara segar
alhamdulillah,,
setiap hari ana nampak ada orang mintak sedeqah
kat tepi jalan on the way nak pergi U
bagaimana perasaan enta wa enti bile tengok pakcik2 n makcik2 arab nih mintak sedeqah??
setiap hari ana tengok  keadaan mereka nih,,
kesiaaaaaannn~sedih~~manelah keluarge mereka nihh,,,

tapi sekali tengok pak cik arab yg mintak sedeqah nih,,
teros rase tak kesian dah kat pakcik nih,,
taw kenape??
kalau tengok keadaan mmg sangat kesian,,
muke pon sangat kesian,,

tapi once!!tengok pakcik tu MEROKOK!!
teros tak kesian,,tutop segala sifat belas kasihan ana,,
kerana apa???
duit yang telah org sedeqahkan tuh,,digunakan utk benda yang tidak baik!!
beli ape???beli rokok,,IS IT GIVE ANY BENEFIT?
NO!
lagi bagi mudharat adelah,,,
aishh,,pakcik jangan lahh merokok~~~tak baik utk kesihatan,,(nada sedih)

setiap hari nampak sorng pakcik arab nih,,dudok kat tepi jambatan sungai nil,,
kesian tengok pakcik nih,,but rase sejuk hati tengok pakcik nih,,
taw kenapa??
sebab pakcik nih selalu SENYUM,,sejuk hati tengok,,bile ana on the way nak gi U jer,,pak cik lambai2 tangan,,comel,,
pakcik nih ambil bayaran utk org timbang berat kat situ,,
at least die tak merokok,,suke senyum,,,comel~~:)
tetibe teringat senyuman arwah opah and atuk bila tengok orang tua2,,
al Fatihah~
yer menjaga orang tua sangat mendidik kesabaran kite tetapi percayalah pahalanya berlipat ganda,,insyaAllah,,
jagelah org tua anda sebaiknya:)sayangilah mereka,,kerana tiada yang KEDUA,,



Monday, March 7, 2011

penat penat penat

assalamualaikum,,
post kali ini menceritakan bagaimana rutin ku di 
KEM BTN KLIA,

erk~

ulasan?????

oklah,,bolehlah,,best la gak,,
semua 50 50

ceramahnya sebenarnya ok,,
bagos la coz  ada la kita dapat banyak pengetahuan tentang perlembagaan,
mengenai masalah negara,,kerakyatan,,perkauman dan sebagainya,,

tapi ada satu ceramah tuh,,penceramah dia macam membuat provokasi,,
dia macam tak kasi orang membuat ulasan and tak kasi peluang to voice out,,
last2 semua org malas nak jawab,,buat dek je,,haha

he treated us like we dont know anything and we are such a stupid person,,
SORRY FRANKLY SPEAKING
T_X

tapi last session best sikit,,coz ade ujian personality test,,
oh,,i am ESFJ person

E=extroversi
S=sensing
F=feeling
J=judging

now i know myself,,
hehe,,
but this test 80% je betol,,
ambil yang mane betul la,,actually semua orang ada dua2 like extroversi n introversi but dia tu more tendecy to?what?
E or I
mindyourself,,kui3,,
okayh,,papepon ambil yang mane baek yang kurang baek tu jadikan sempadan,,
insyaAllah,,huhu~



Saturday, March 5, 2011

dup dap dup dap

well it's been a long time i've been here,,
from 9 Feb until what so ever(rolling the eyes)
it's kinda fun to have it but kinda boring
BORING??-not really-
fullfill my leisure time with my family in a well-developed shelter called house
is HILARIOUS!
just like you pinch your nose tightly and try to make some awkward noise,,
it will amuse yourself right??
you might try it!
arghhh~nonsense
i know-->ridiculous-joke
kidding2 0_0
now,,i can feel there will be a distance between us(me and my family)
i'm going back to Mesir~
i dont know perhaps i might have a strange plus weird feeling
oh oh oh,,so sad
maybe when i got myself with a million miles away from my family
frankly speaking im truly appreciate them so much!!
just like people always murmured-->we dont bother what's near,but we really appreciate when far.
im not sure where the phrase come from,,but its simply came across my heart then pass to my mind a few minutes ago,,huhuh..
-shrug the shoulder and just pretend you are right-(a short dialog in my liver)
one thing i would like to share is
yesterday is history
tomorrow is a mystery
but today is a gift..

so,just rejoice yourself with your family for every minute.
why??because every minute just like a gold

wallahua'lam=)
i hope my family will happy ever after,,
alhamdulillah~

and thats the end

i dont know why and why i put this video again,,but seriously this video tickles my stomach until i got stomach ache,,haha,,ALHANY'S FAMILY,,(sempoiiiii~)
video

this video -NOT READY LARRR!-

video

is this video tickle your stomach??
if yes,,
please tick right symbol on -interesting-
thank you,,hehe

*pssst,,i think you should see the full screen one,,because the powerful triggers is there,,
enjoy your scene!you will feel it!

Thursday, March 3, 2011

nostalgia jap

tetibe teringat laaaa cerita mase terlibat dalam OPS PIRAMID tuu~

ce cte ce cte ce cte,,,

citenye bermula mase di awal pagi yang cerah,,

mase tuh ade perjumpaan dgn MENTERI KPD JABATAN MENTERI(kalo x silap,,x sure x igt jawatan ape,,hehe)

pada pagi yang indah nih,,
sy, jihaq, n kak long(satu dorm) dikejutkan dengan pengumuman bahawasenye kami
kene berkumpul kat dataran madinatul hujjaj tu,,
mase tuh,,dah tak sempat nak buat ape dah,,bukak mata teros manuju toilet,,
dan siap2 laa untuk turun ke bawah,,

keluar2 je dari pintu tu,,,nampak ramainye manusiaa,,ya Allah
nak kata musim haji pon tak,,tapi yang terujanya,,
ade banyak wartawan sekeliling,,
wartawan tv3,tv1, dan sebagainya,,sume adelah senang cite,,

mase tuh,,sy dan kaklong berada paling hujung sekali,,so macam potensi untuk wartawan datang kat kitorunk sangat tinggi,,haha
pade mase tu tengah tunggu ketibaan DATO' laa,,so,,sume tengah sembang2 je dulu,,

wartwan2 pon dok amek gamba sana sini,,*mcm artis plak

tetibe tengah syok2 bersembang,,
datanglaaa 2 org wartawan nih,,
sorng pegang kamera sorung lg pegang microphone,,

tetibe je datang terpa kaklong(kayla)
"dik2,,nak interview sket jap"
pastu sume orang kat situ,,lariiiii~~
pastu sy nih pon buat2 tak nmpak,,pusing laa tepi,,
last2 kene tarik ngan kak long sebab  die suroh teman,,

adoiiii~
mase tuh da la kitorng due2 mcm tak sehat sgt,,rasenye muke mcm terok sgt,,dgn selesema nye,,batok laa,,saket tekak,,

eish,,,
tapi kunon jd professional jap,,
mule2 igtkan die tanye kaklong je,,last2 die tanye gak sy,,

soalan yang diajukan
"dik3,,apekah perasaan adek apabila berada disini dan apekah pendapat adik tentang program nih?"
soalan nih diajukan oleh wartawan tv1

kak long pon jawab,,
"jadi,,saya berasa amat gembira laa,,,bla3,,*x igt,,,"haha,,
tapi last kali die sebut,,"kepada ibu bapa kat rumah harap dpt bertenang,,kami semua selamat kat cni"

-rase mcm poyo lak 0_^-
hehe

pastu tetibe ade plak mic diajukan tepat pada ku,,
"apa pula pendapat adek?"

hahhaa,,jawapan ikot dan laaa,,
"jadi,saya rase sgt bersyukur alhamdulillah,,dan terima kasih kpd kerajaan Malaysia kerana memberi kemudahan kpd kami sprt tempat tinggal,makanan dan pelbagai kemudahan lain,,dan yang paling menggembirakan kami adlah pengumuman akn balik ke Malaysia,,jadi terima kasihlah kpd kerajaan Malaysia"

haaaa~rase mcm nk tergelak pon ade,,macam hipokrit je,,hahaha

tapi sangat lawak ye,,apabila ditemubual oleh wartawan,,
oh beginikah rasenye,,

papepon,,nice experience~